Мона Евет е българска писателка и поетеса. Още от съвсем малка се увлича по рецитаторското майсторство и печели множество отличия. Сред любимите ѝ творци, които е имала честта да рецитира пред публика са:

  • Атанас Далчев (,,Към родината“);
  • Иван Вазов (,,Опълченците на Шипка“);
  • Елисавета Багряна (,,Потомка“)
  • Христо Ботев (,,Моята молитва“).

Дебютният ѝ роман „Академичният бардак“ е издаден през месец юли 2017г. Писателката работи за неговото реализиране и разпространение с издателство БГ КНИГАПодобно на Лев Толстой в ,,Анна Каренина“, Мона Евет комбинира реализъм и поезия в едно. Според самата нея героинята ѝ Сияна е вдъхновена от героинята на Димитър Димов – Ирина от романа ,,Тютюн“. 

Ето какво казва и самата Мона:

Димитър Димов е изключителен романист класик. Когато бях в 11-ти клас и прочетох романа ,,Тютюн“, бях много впечатлена от стила на Димов. За мен ,,Тютюн“ е толкова истински и в същото време, толкова детайлно изпипан. Напомня ми в известна степен на ,,Под игото“ от великия Вазов! Старах се моя първи роман да вълнува читателите – да бъде секси като ,,50 нюанса сиво“, но не и вулгарен! Мисля, че постигнах този ефект. Да, има много еротика и секс сцени, но нима в живота ги няма?! Всички знаем добре отговора на този въпрос. Ако това на някой се струва скандално – така да бъде! Романът ,,Тютюн“ също е бил скандален за времето си. Накрая искам да подчертая, че зад всеки успешен писател стои и екип. Изказвам своята благодарност на:

За поредицата „Академичният бардак“ Мона е категорична:

Подобни поредици на Запад са нещо обичайно. За българската литература обаче този роман е определян като ,,скандален“ и дори ,,вулгарен“. Вероятно това е така, тъй като няма аналог при нас.  Мисля, че ,,Академичният бардак“ е различен и атрактивен точно заради сюжета си с вкус на еротика, щипка секс и една любов  под покрива на университета. Това го прави привлекателен за читателя. Това дали е скандален или не – не мога да определя. Вероятно, когато се говори за секс, всяко четиво се струва скандално. Нека не забравяме обаче, че сексът е част от природата и важи мотото ,,Ако има привличане – ще има и събличане!“

На въпроса дали е правила самата тя секс със свой преподавател, ето какво казва:

Не бих си го позволила. В романа обаче моята героиня избира да го направи. Мисля, че много момичета и момчета са привлечени по някакъв начин от свои преподаватели. Поради тази причина, реших да развия сюжета така, че тази граница да бъде прекрачена. Лично според мен това решение зависи и от двете страни. Както става и в романа. Ако моят герой доцент Ковачев не беше привлечен сексуално от Сияна и тя от него – нямаше да започнат аферата си!

Наскоро Mona Ewet направи парти промоция на романа си в столично известно заведение (bar DAK). За отзивите е на мнение:

Много съм доволна! Определено много се забавлявахме всички. Направихме си снимки. Моята приятелка певицата Lina Fiori изпя едни от най-актуалните парчета за сезона. Дори аз се включих да пея с нея, макар че не знаех добре текстовете на песните. Направихме чудно шоу и вдигнахме градуса. Мисля, че всички останаха доволни и им благодаря, че уважиха събитието!

 
Пиши ми.  
Искаш нещо да ми кажеш?
+